AW ELEKTRO BRNO, s.r.o. - zabezpečovací systémy, zabezpečení, alarm, EZS

Potocká 58/7, 62300 Brno tel.: 416 782 646, email: awelektrobrno@seznam.cz

AW ELEKTRO BRNO, s.r.o. - zabezpečovací systémy, zabezpečení, alarm, EZS
AW ELEKTRO BRNO, s.r.o. -> EPS - požární systémy -> Adresné požární ústředny

Adresovatelné systémy elektrické požární signalizace EPS

Adresné systémy požární signalizace pracují na principu datové komunikace s jednotlivými prvky, umístěnými na tzv. dialogové lince. Každý prvek požární signalizace osazený na datové lince má svoji přesnou identifikaci a samostatně komunikuje s požární ústřednou. Jednotlivé prvky systému požární signalizace jsou v software požární ústředny seřazeny do skupin a funkčních celků a jejich přiřazení, adresace a fukce jsou volně nastavitelné samostatně pro každý prvek požárního systému.

Výhody:

  • přesná identifikace každého požárního prvku v systému a tím i možnost přesné a rychlé lokalizace místa požáru
  • každý prvek je opatřen přesným popisem, který se zobrazuje na displeji požární ústředny nebo ovládacího panelu
  • jednoduchá kabeláž požárních linek a jejich velká kapacita osazení jednotlivými detekčními prvky
  • na lince mohou být připojeny jak prvky detekční (požární hlásiče) tak i ovládací (releové prvky). Na jedné adresné lince mohou být řádově stovky prvků v závislosti na jejich odběru a použitém systému požární signalizace EPS.

Délka linek může být v řádech stovek metrů až kilometru dle použitých prvků a konkrétního systému EPS. Linky jsou zpravidla řešeny jako kruhové, což znamená zvýšení spolehlivosti funkce požární signalizace EPS v případě poruchy kabeláže (zkrat, přerušení).

Do každé požární ústředny může být svedeno několik linek. U moderních adresných systémů můžete jednotlivé požární ústředny spojovat do společné sítě a tím získat kompaktní systém elektrické požární signalizace i u velmi rozsáhlých objektů a areálů.

Tyto vlastnosti zajišťují též velice snadné změny konfigurace a nastavení požární signalizace, popř. její rozšiřování. Také údržba a pravidelné zkoušky jsou z důvodu přesnějších informací a možností nastavení jednotlivých detekčních prvků (např. velikost znečištění, citlivost detekce, předpoplachy, závislosti prvků apod.) podstatně flexibilnější a jednodušší.

Nevýhody:

  • vyšší cena u malých instalací (ve srovnání s konvenčními systémy)

Adresné systémy elektrické požární signalizace jsou nyní preferovány ve většině instalací. Jejich poměr cena / výkon zcela jistě předčí použití konvenčních požárních signalizací a od určité velikosti objektů je i vlastní pořizovací cena nižší než u konvenčních systémů. Některé požadavky na funkci požární signalizace EPS a na ovládání návazných zařízení již nelze řešit jinak, než moderními adresnými systémy EPS.

Novinky

Zárukou kvalitního navržení, zpracování, montáže a zprovoznění celé zakázky je dlouholetá zkušenost v daných oborech a vysoká kvalifikovanost, která je neustále zvyšována vzdělávacím programem společnosti, v rámci kterého probíhají školení a semináře, seznamování s novými technologiemi a výrobky daných oborů.

V neposlední řadě je známkou kvality dodávek poskytování nadstandardních záruk na dodané zboží, resp. instalace a technické celky.

Kontakt

AW ELEKTRO BRNO, s.r.o.

Potocká 7, Brno, 602 00

Mobil: 603 543 184 - Karel Weis

e-mail:  info@awelektrobrno.cz
web: www.awelektrobrno.cz

CZplus – pečeť dlouhodobé spolupráce a kvality
Cookies