AW ELEKTRO BRNO, s.r.o. - zabezpečovací systémy, zabezpečení, alarm, EZS

Potocká 58/7, 62300 Brno tel.: 416 782 646, email: awelektrobrno@seznam.cz

AW ELEKTRO BRNO, s.r.o. - zabezpečovací systémy, zabezpečení, alarm, EZS
AW ELEKTRO BRNO, s.r.o. -> EPS - požární systémy -> Konvenční požární ústředny

Konvenční systémy elektrické požární signalizace EPS

Funkce konvenčních systémů elektrické požární signalizace je založena na detekci pomocí vyhodnocení proudových změn na smyčce, na které jsou osazené jednotlivé požární hlásiče. V případě detekce požáru, změní aktivní požární hlásič celkový odpor smyčky. Tato změna je následně vyhodnocena požární ústřednou a poté je vyhlášen požární poplach.
Vedení jednotlivých smyček požární signalizace je provedeno paprskově z požární ústředny a zakončeno vyvažovacími odpory. Na každou smyčku může být připojeno maximálně 32 požárních hlásičů.

Výhody:

  • relativně nízká cena

Nevýhody:

  • velmi omezená nebo žádná možnost přesného umístění požárního hlásiče, který detekuje poplach
  • není možné zjišťovat stavy jednotlivých detekčních prvků v rámci linky
  • obsluha konvenční požární signalizace je omezena pouze na ovládání celých linek a nikoli jednotlivých požárních hlásičů
  • problematické provádění různých změn v požární signalizaci z hlediska ovládání či přiřazování jednotlivých požárních hlásičů do skupin (zpravidla 1 linka = 1skupina hlásičů)

Z výše uvedených důvodů jsou v dnešní době konvenční systémy používány pouze u systémů elektrické požární signalizace velmi malého rozsahu, v malých objektech, kde je snadná orientace a není třeba přesná identifikace polohy jednotlivých požárních hlásičů.

Novinky

Zárukou kvalitního navržení, zpracování, montáže a zprovoznění celé zakázky je dlouholetá zkušenost v daných oborech a vysoká kvalifikovanost, která je neustále zvyšována vzdělávacím programem společnosti, v rámci kterého probíhají školení a semináře, seznamování s novými technologiemi a výrobky daných oborů.

V neposlední řadě je známkou kvality dodávek poskytování nadstandardních záruk na dodané zboží, resp. instalace a technické celky.

Kontakt

AW ELEKTRO BRNO, s.r.o.

Potocká 7, Brno, 602 00

Mobil: 603 543 184 - Karel Weis

e-mail:  info@awelektrobrno.cz
web: www.awelektrobrno.cz

CZplus – pečeť dlouhodobé spolupráce a kvality
Cookies